Jdi na obsah Jdi na menu

SPORT

 

DOSTIHY A COURSING

V minulém roce kluci získali licenci, takže již můžou běhat v regulérních dostizích. S tímto velmi typickým sportem pro chrty to moc nepřeháním, vloni jsme absolvovali 2 coursingy a 3 dostihy. Plánovala jsem toho o malinko více, ale počasí nepřálo a nebudu své psíky brát do nepřijatelných podmínek pro běh jen kvůli tomu, aby si zaběhali...jsou přece i jiné sporty, ale coursing a dostihy jsou ve své podstatě pro majitele velmi pohodlné (nepočítám ty paníčky, kteří pečlivě trénují na dostihy) svého pejska prostě vypustí a pak ho zase chytnou a toť vše! Při ostatních sportech už člověk tvoří se psíkem tým a musí něco předvést. Tato spolupráce mezi psem a člověkem neuvěřitelně stmeluje vztah obou, to mohu sama potvrdit.

A kdyžpak někde slyším, že majitelé jezdí na dostih jen kvůli tomu, že jim nechtějí brát radost ze štvanice, tak se trochu pousmívám, protože světe div se, CHRTI PRO SVŮJ ŽIVOT ŠTVANICI OPRAVDU NEPOTŘEBUJÍ NEBO LEPÉ ŘEČENO DOKÁŽOU SE BEZ NĚJ OBEJÍT VHODNÝM VYUŽITÍM JINÝCH SPORTŮ. Tím nechci dostihy nijak zatracovat, je to úžasný sport, ale ve vhodné míře a nezapomeňte na to, že jsou i jiné sporty než dostihy a coursing !!!!

 

 AGILITY

V roce 2012 jsme se s Hannym zúčastnili jen jedněch oficiálních závodů, šlo o zkoušky. Jelikož jsme před tím, neabsolvovali žádný pořádný závod a na tréninku jsme cvičili pouze vesměs sekvence, byli jsme diskvalifikováni. Dále jsme byli na dvou neoficiálkách, z nichž jedny v Třešti dopadli docela dobře, Hanny skočil pátý. V Kácově jsme nebodovali, terén byl moc svažitý a Hanny moc rychlý, takže disk. V roce 2013 bych ráda objela více závodů, aby si Hanny více zvykl na závodní atmosféru a pak snad to půjde lépe :) Kešík, ten musí ještě trénovat a trénovat :) 

 

DOGDANCING 

Škoda, že všechny závody jsou tak daleko...,Hanny i Kešík umí spoustu různých cviků, bohužel když pak má dojít k provední na závodě, není to tam...Joj, nedá se nic dělat. S Hannym se pokusím ještě dodělat nějaké zkoušky a Kešík ten se budě věnovat dogfrisbee.

 

DOGFRISBEE

Oba pejsi ho milují. V tomto roce bych ráda zkusila freestyle, protože mě to opravdu chytlo, a to co Kešíkovi nešlo v dogdancingu, tak tady umí parádně :) Tak uvidíme !!!

 

CANICROSS A DOGTREKING 

Procházky nebo běhání s pejsky jsou nedílnou součastí mého dne, a proto se moc rádi vždy zúčastníme našeho každoročního klubového dogtreku a doufám, že i najdeme čas na nějaký ten canicross :)