Jdi na obsah Jdi na menu

VÝSTAVA TÝN NAD VLTAVOU 11.9.

12. 9. 2010

 

Když jsem před několika měsíci zjistila, že se v Týně koná výstava, žasla jsem, to snad ani není možné??? Není to snad žert??? Nebyl, konečně výstava, které je kousek od domova, čili proč se nepřihlásit. Sice je to krajovka bez zadávání CAJC, CAC a dalších titulů, ale to nevadí, byl to takový trénink na národní výstavu v Brně. 

Ráno v sobotu byla neskutečná mlha a ještě větší a neskutečnější zima. Naštěstí jsme měli kruh na sluníčku, takže jsme se mohli ohřívat jako vuřty nad ohněm. Jelikož je Hanny od W, byli jsme poslední a museli jsme čekati, až do 13h, ale tuto chvíli nám ukrátilo zajímavé hodnocení pana rozhodčího Hořáka. Něco podobného jsem na výstavě nikdy neviděla, ale bylo to opravdu fantastické. p.Hořák vždy řekl něco zajímavého o daném plemeni v kruhu, často i o jeho paničce. S nikým se necicmal a řekl, to co si myslí upřímně a bez omáčky. To se mi líbilo, ale přecejenom by to mohl trochu zaobalit. Také byl velmi přísný na zuby, chtěl vidět úplně všechny, "Na zuby jsem pes" sám uvedl. Moc mě potěšilo, že jsme se zde sešli také s našimi kamarády z agility s Olinkou a Ivčou, konečně známá tvář na výstavě.

Hlášky pana rozhodčího :

  •  " Už zase blondýna."
  • " No  a víte, že mají psy samočistící zuby? No mají je přece přes sebe, to člověk nemá a musí mít kvůli tomu kartáček a čistit a čistit... "
  • " Váš pes se mi nelíbí, ježiš ten je hroznej, já nemám rád tohle zbarvení..."
  • a ještě mnohem více, na které si již nevzpomenu

Jak jsme dopadli:

  • V1, VÍTEŽ TŘÍDY, KRAJSKÝ VÍTĚZ
  • při posuzování Hanny nechtěl ukázat zuby, vysmekl se mi a myslela jsem, že ufrkne a to bude ostuda, naštěstí jsem ho zajistila nohami a ukázali jsem všechny ty moláry (zuby)
  • doběhli jsme 1 kolo, "Stačí? Ne, ještě jedno!" doběhli jsme další kolo, "Stačí? Ne, pokračujte dál, chci ho vidět v pohybu, to je velmi rychlý chrt takže běhejte", doběhli jsme 3 kolo, "Mě padají kalhoty, už to stačí?  Ne, ještě jedno kolo, slečně padají kalhoty...měla si pořídit nějaké jiné, pomalé plemeno... " To byla hrůza opravdu mi padaly kalhoty, příšerné!!!
  • kromě výšky a bojácnosti se mu Hanny líbil
  • Posudek:

Závěrem, moc se mi líbilo "moderování" pana rozhodčího, výstava nebyla nudná jako jsou všechny ostatní.  Moc díky za perfektní zpříjemnění výstavy pane Hořáku.

 

Moc díky Olince Staňové za fotky a video :)

 

pict0083.jpg

 

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pict0086.jpg                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tak co jsem to vyhrál, ukaž?

 

pict0097.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A co je u nás ještě nového??

  •  Kešovi byli 3.9. 4 měsíce, pořádně se vytáhl do výšky, do šířky moc ne, má stále atletickou postavu, člověk ani nemusí nic říct a on už sedí, myslí si totiž, že dostane nějaké papáníčko, v lese běhá jako pominutý a sbírá šišky, také jsem s ním byla jednou na agility, aby se seznámil i s ostatními psy a prošel si také tunel
  • 4.+ 5.9. se na Věrovech konaly závody agility, vykonávala jsem zde funkci zvedače :) na takovýchto závodech jsem byla úplně poprvé, byla jsem dočista překvapená, jak vše rychle uteklo, prohlídka parkuru trvala možná 10- 15 min, což je tedy rychlovka, nevím, jak si to někdy zapamatuji já :)
  • příští sobotu 25.9. jedeme do Brna na výstavu psů s Hannym, tak nám držte pěsti, ve třídě mladých nás bude celkem 6 včetně nás :) moc velké naděje si nedělám, uvidíme !!!

 

fotografie0339.jpg